Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-TRAKYA'da bulunan beş engelliler derneğinin bir araya gelmesiyle Trakya'da Engelliler Federasyonu kurulması için ilk adım atıldı.  

Tekirdağ Süleymanpaşa da faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Derneği'nin önderliğinde Trakya'da faaliyet gösteren Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü,  Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu, Muratlı Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Çiğdem, Çorlu Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Aysel Ergüney ve Lüleburgaz Engelliler Derneği Başkanı Ömer Dağ biraraya gelerek Trakya Engelliler Federasyonu'nun kurulması için imzaları attı.

Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, "Sivil toplum kurumları ne kadar toplu ve birlikte hareket ederse sesleri o denli güçlü çıkar ve yaptırım olanakları gelişir. Bu düşünce ile çıktığımız bu yolda Trakya'da mevcut engelli derneklerini federasyon çatımız altında toplamak en büyük hedefimiz olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel projelere imza atacağımıza yürekten inanıyoruz. Kuruluş ve katılım işlemleri tamamlandıktan sonra Trakya Engelliler Federasyonu olarak Nisan ayı sonunda konfederasyona üyeliğimiz gerçekleşecektir. Tüm  engelli bireylere, ailelerine ve Trakya'mıza hayırlı olsun" dedi.