3 yıl önce Çorlu, Ergene, Kapaklı ilçelerindeki otizmli ve özel birey ailelerinin eğitim, sağlık, istihdam konularında yaşadıkları sorunlara proje üreterek çözüm arama amacıyla kurulan TOBDESDER çalışmalarını sürdürüyor. TOBDESDER Başkanı Aysel Ergüney otizm farkındalık eğitiminde destek veren kurumlara ayrı ayrı teşekkür etti.
BAŞKAN ERGÜNEY DESTEK VEREN KURUMLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aysel Ergüney, “ Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile “Otizmli Çocukların Annelerinden Mektup Var” konulu ilk projesi tamamlandı ve kitap olarak yayımlanarak, otizmli ve özel birey ailelerine dağıtıldı. Ayrıca, ilgili bakanlıklara, üniversitelere, konu ile ilgili sivil toplum örgütlerine gönderildi. Bu projenin devamı olarak, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile Derneğimizin birlikte organize ettiği ilköğretim öğretmenlerine yönelik “Otizm Farkındalık Eğitimi” projesi hafta sonunda gerçekleştirildi. T.Ü. Zihinsel Engelliler Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yavuz ve TOBDESDER Onursal Başkanı Dr. Gülçin Babaoğlu’nun verdiği eğitim, “Bütünleştirme ortamında otizm spektrum bozukluğu olan çocukların eğitimi” kapsamında oldu. Çorlu ve Ergene ilçelerinden eğitime katılan öğretmenler; eğitimden fayda sağladıklarını, daha çok öğretmenin eğitim almasının yararlı olacağını belirterek, ayrıca, okul aile bütünleşmesi açısından otizmli çocuk ailelerine destek eğitimi sağlanması ve diğer ailelere de farkındalık konferansları verilmesinin yararlı olacağını dile getirdiler. Çorlu ve Ergene Kaymakamlıklarına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine projemize değerli destekleri, eğitimimiz için salon ve ekipman katkıları nedeniyle Ergene Belediye Başkanlığına teşekkür ediyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN