Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği , Engellilerin yasal hakları konusunda aileleri bilgilendirmek ve toplumda farkındalılık oluşturulması amacıyla Tekirdağ Barosu Avukatlarından Tolga Tunalı ile soru-cevap şeklinde kahvaltılı etkinlik düzenledi.
Çorlu Belediyesi seminer salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Dernek başkanı Aysel Ergüney;
“Bazen öyle biri ile karşılaşırız ki kanatlarımızın çırpınmasına yardım ederler.
İşte öyle bir değerli insan Avukat Tolga Tunalı. Bugünkü etkinliğimizin konuğu, konuşmacısı.
“Engellilerin Yasal Hakları “konulu söyleşi yapalım mı diye sorduğumuzda duruşma trafiği içinde zaman yaratarak bizimle birlikte olmayı tereddütsüz kabul etti.
Sevgili eşi Nazife Hanım ve ailesi ile birlikte onur verdiler.”diyerek Dernek hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“Derneğimiz 2019 mart ayı sonunda kuruldu.
Yaklaşık 850 kişinin katılımı ile Nisan ayında otizme farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik.
Otizmli ve özel bireylerin sosyal ve sportif aktiviteler yapabilecekleri mekânların oluşturulması için kamu ve yerel yönetimlere projeler hazırlayıp teslim ettik.
En büyük engelimiz bütçe ve kaynak sorunu.
Aralık ayında masa tenisi etkinliği düzenledik. Otistik ve özel çocuklarımızın eğitildiklerinde bizlerle nasıl spor yapabildiklerini gördük.
15 Mart saat 13:00 ‘de Trend Arena’da jimnastik etkinliğimiz var.
05 Nisan’da da yine otizme farkındalık yürüyüşümüz.
Derneğimiz engelli ailelerinin yanı sıra gönüllü üyelerden de oluşuyor.
Sizlerin de aramızda olmanız bize güç verecektir. “
Etkinlikte Ergene Belediye Başkan Yardımcısı ve Engelli Birim Sorumlusu Ayça Albayraktar, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven , Trakya Down Sendromu Derneği Başkanı Zehra Metin, Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yasemin Ayyüksel ve Çorlu Kültür Sanat Derneği Başkanı Ferit Gürsu ve Derneklerin üyeleri , gönüllüler ve engelli aileleri katıldılar.

Soru –cevap şeklinde süren ve yoğun katılım olan etkinlikte söz alan engelli aileleri bu tip etkinliklerin daha sık yapılmasını ve bir sonraki etkinlikte bir psikolog veya psikiyatrisin katılımı ile yapılması önerisinde bulundular.

Etkinliğin sonunda, organizasyona destek olduğundan dolayı Çorlu Belediyesi’ne organizasyona destek olunduğu için teşekkür edilerek,

Katkılarından dolayı Avukat Tolga Tunalı ve kahvaltı organizasyonuna destek olan Fantom Organizasyon’a, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından birer plaket verildi.