TOBDESDER’in 5. Kuruluş yılı kapsamında düzenlenen kutlama etkinliğine Dernek Başkanı Aysel Ergüney’in yanı sıra Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve dernek üyeleri katıldı.

Günün önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Aysel Ergüney, katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında, “Pandemiden bir yıl önce kurulduk. Pandemi döneminde hazırladığımız ‘Otizmli Çocukların Annelerinden Mektup Var’ kitap projesi Avrupa Birliği desteği aldı. Türkiye genelinden otizmli çocuk anneleri yazdıkları mektuplarla mücadelelerini ve taleplerini dile getirdi. Taleplerin hayata geçirilmesine çalışmak, karşılamak öncelikli hedefimiz oldu.

Yaptığımız önemli çalışmalardan birincisi anaokulundan itibaren öğretmenlere ‘Özel Gereksinimli Çocuklar için Farkındalık Eğitimi’ verilmesi oldu. Bu projemizi Trakya Üniversitesi, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimliği’nin işbirlikleri ve Çorlu Kaymakamlığının destekleri ile 3 yıldır sürdürüyoruz. Bir diğer eğitim çalışmamızı da Ergene ilçesinde, Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ergene Belediyesi’nin destekleri çerçevesinde gerçekleştirdik. Yeni başlattığımız eğitim projesi de ‘otizmli çocuk annelerine çocuklarına evde nasıl eğitim desteği verecekleri eğitimi’ Çorlu Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Otizmli ve özel gereksinimli bireyler çalışma  yaşına geldiklerinde iş yaşamına katılmaları için iş koçu destekli istihdamı uygulamaya geçirmek için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye Otizm Meclisi çatısı altında kurulan ‘Otizm İstihdam Komisyonu’nun yürütücü üyesiyiz. Uygulamada başarılı örnekleri olan firma yetkilileri ile birlikte projeyi bölgemizdeki iş yerlerine tanıtmaya, anlatmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımıza destek olan Çorlu İŞKUR Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz.

Geçen hafta Gençlik Spor Bakanlığı'nın  Eceabat kampında otizmli çocuklar ve aileleri ile birlikte 3 gün geçirdik. Çocuklar ve  aileleri bu kısa süre içinde  çok mutlu oldular.  Kampa ulaşımımıza destek olan Çorlu Belediye Başkanlığı’na çocuklarımızla birlikte teşekkür ediyoruz.

‘ANNELER GÜNDÜZ BAKIMEVİ TALEP EDİYOR’

Annelerin en önemli taleplerinden birisi de çocukların sosyal aktivitede bulunabilecekleri gündüz bakım evleri. Çünkü annelerin çoğunluğu bütün gününü çocuklarıyla birlikte geçirmek zorunda. Bırakın sosyal yaşamı, hastaneye bile gidecek zaman bulamayabiliyorlar. Onlar için  bir gün bile olsa  çocuklarının  emin ellerde olması  çok önemli.  Türkiye’de yerel yönetimlerin giderek daha yaygın hayata geçirdikleri başarılı örnekleri var. Bölgemizde de hayata geçirilmesi için çalışmak  öncelikle hedeflerimizden bir diğeri.

Derneğimize sağlık, eğitim, sosyal açıdan sağladıkları kolaylıklar ve verdikleri desteklerle yardımcı olan, cesaret veren Çorlu’daki değerli kurumların yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Son olarak; özverili çalışmaları, emekleriyle çalışmalarımıza yardımcı olan Halil Okkam’a (Ali Kaptanımıza) derneğimizin teşekkür plaketini vereceğim. Etkinliğimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun.” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ