Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği (TOBDESDER) işbirliği ile “kaynaştırma öğrencisi olan öğretmenler için farkındalık eğitimi” semineri düzenlendi.

Seminerde birçok konuyla ilgili uzmanlar bilgiler verdi. Seminere katılan öğretmenlere katılım belgesi verilirken Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan seminerde konuşmacı olanlara ve TOBDESDER yönetimine teşekkür etti. 12-13-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen seminer 3 gün sürdü. TOBDESDER Başkanı Aysel Ergüney toplumsal fayda sağlamaya yönelik projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. 

SEMİNER 3 GÜN SÜRDÜ 

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer 12-13-14 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde, Çorlu Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Furkan Türer “özel gereksinimli çocuklarda tanısal belirtiler: nasıl tanınmalı ve ne zaman yönlendirme yapılmalı?” ve “özel gereksinimli çocuklarda eşlik eden durumların yönetimi ve aile-çocuk-öğretmen-hekim ilişkisinin rolü. Sınıf Eğitimi Doktora Öğrencisi ve Sınıf Öğretmeni Seda Nur Tanışır Özkan, “kaynaştırma uygulamalarında sınıf yönetimi” konusunda,  TOBDESDER Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Apaydın ve Coğrafya Öğretmeni aynı zamanda TOBDESDER üyesi Neşet Tiryaki “otizmli çocuk babası olmak”, Doç. Dr. Mehmet Yavuz, ”Kaynaştırmaya Hazırlık Etkinlikleri, Sınıf Ortamında Kullanılacak Yöntemler/Ailelerle İletişim” konularında eğitimler verdiler. 

AYSEL ERGÜNEY, TOPLUMSAL FAYDA SAĞLAYAN PROJELERE DEVAM EDECEĞİZ

Seminerin değerlendirme bölümünde; Çorlu’daki farklı okullardan eğitime katılan 67 öğretmen, eğitimin kendileri için yararlı olduğunu belirtti. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan konuşmacılara ve TOBDESDER’e teşekkür etti. Seminere katılan öğretmenlere “katılım belgesi” verildi. TOBDESDER Başkanı Aysel Ergüney toplumsal fayda sağlamaya yönelik projeler geliştirmeyi sürdüreceklerini belirterek İlçe Milli Eğitim Özel Büro Ekibine teşekkür etti ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan’a teşekkür plaketi verilmesi ile birlikte seminer sona erdi.